zoekligt.nl
Internet marketing voor het MKB

Internet marketing, zoekligt

 

Cases zoekligt internet marketing

> Psycholoog Amsterdam

Actie zoekligt:   marktanalyse (vraag en concurrentie), bouwen van de website in een standaard template, content copywrite, optimalisering website, opzet Google Adwords campagne.

Achtergrond informatie

De NIP psychologenpraktijk Psycholoog Amsterdam bestaat sinds 2007. Door een wijziging in de vergoedingenstructuur van de ziektekostenverzekeraars begin 2008 worden eerstelijns psychologen met BIG registratie vergoed in het basispakket. Het gevolg is een behoorlijke daling van de omzet in 2008 voor psychologen die niet eerstelijns zijn zoals Psycholoog Amsterdam daar ze meestal niet vergoed worden in de basisverzekering. Daar komt nog eens bij dat de concurrentie onder psychologen in Amsterdam stevig is.

Er zijn echter genoeg mensen die bereid zijn te betalen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat als ze een kwalitatief goede psycholoog kunnen vinden. Dat was het uitgangspunt bij het opzetten en vindbaar maken van de website. Maar hoe communiceer je kwaliteit en gevoel? Dat was de uitdaging. Bij de website van Psycholoog Amsterdam is bewust gekozen voor een laagdrempelige inhoud. De teksten zijn doelgroepgericht geschreven in aansprekende gewone mensentaal. De website is tekstueel en technisch zo opgebouwd dat hij goed vindbaar is op het internet. Aan de website is een Google advertentiecampagne gekoppeld waardoor hij nog beter in het oog springt in de zoekresultaten.

Resultaat in de eerste 8 weken: 20 nieuwe clienten, ruim 30% stijging van de totale jaaromzet geheel via website aanmeldingen. Wekelijks melden zich inmiddels meer dan 5 nieuwe clienten via de geoptimaliseerde website aan.

Psycholoog Amsterdam en de vindbaarheid op het internet

De website van Psycholoog Amsterdam is pas 8 weken in de lucht (per 20-04-09). Op de volgende voor de praktijk belangrijke zoekwoorden is Psycholoog Amsterdam al te vinden op de tweede pagina:

Voor het volgende zoekwoord is in 8 weken tijd (per 20-04-09) reeds een plaats op de eerste pagina behaald.

Wilt u weten wat zoekligt internet marketing op het gebied van internet strategie voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op!

Ben je geinteresseerd in online therapie? Klik dan door naar de internet psycholoog