zoekligt.nl
Internet marketing voor het MKB

Internet marketing, zoekligt

 

Cases zoekligt internet marketing

> de motortaximotortaxi

Actie zoekligt:   marktanalyse (vraag en concurrentie), wijziging internet strategie en website content, optimalisering website, opzet Google Adwords campagne.

De motortaxi bestaat sinds 2003 en is begonnen als een taxibedrijf op de motor. De motortaxi heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een koeriersbedrijf. Een echte internet marketing uitdaging! Hoe profileer je een bedrijf met "taxi" in de bedrijfsnaam als koeriersbedrijf? Verrassend genoeg blijkt dit in de zoekmachine marketing praktijk goed te kunnen. De bedrijfsnaam blijft bestaan evenals het webadres. De website content echter wordt geheel aangepast en wordt gericht op de feitelijke dienstverlening: koeriersdiensten. Ook de internet advertentie uitingen spitsen zich geheel toe op koerierswerk.

De koeriersbranche is onderhevig aan zware concurrentie. De prijzen staan onder druk en de dienstverlening is generiek. Oftewel iedereen kan een koeriersbedrijf beginnen en vrijwel alles vervoeren tegen dezelfde condities en servicelevels. Hoe profileer je jezelf in een dergelijke markt? Wil je jezelf verkopen als een alleskunner of ga je voor een specifieke USP? De eerste is het veiligst, immers, als je alles kunt wie wil je dan niet als leverancier? Bij de motortaxi hebben we toch gekozen voor 1 enkele USP: snelheid! We zijn bovendien nog een stap verder gegaan, we hebben de prijzen verhoogd in plaats van verlaagd. Want voor een bijzondere dienst moet ook een bijzondere prijs betaald worden. Best spannend, de prijzen verhogen in een markt die zwaar onder druk staat en waar het volume alleen maar daalt. Gelijktijdig de dienstverlening inkrimpen en je richten op slechts 1 enkele koeriersdiscipline.

Resultaat in 3 maanden: 30 nieuwe klanten met klinkende namen als zoals Strukton, Talpa producties, HSBC bank, etc. Een stijging van 20% van de totale jaaromzet geheel via website aanmeldingen.

Motortaxi en de vindbaarheid op het internet

De website van taxi en motorkoeriersbedrijf de Motortaxi is met de belangrijkste zoekwoorden te vinden op de eerste pagina, vaak zelfs op de eerste drie plaatsen :

Wilt u weten wat zoekligt internet marketing op het gebied van internet strategie voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op!